Националният отбор на България  по волейбол за мъже надделя над

...
Националният отбор на България  по волейбол за мъже надделя над
Коментари Харесай

България би Нидерландия в олимпийските квалификации

Националният тим на България  по волейбол за мъже надви над Нидерландия с 3:0 (25:23, 25:21, 30:28) гейма. Това беше среща от четвъртия кръг в група „ С “ на олимпийските квалификации в Сиан (Китай).

Успехът е втори за отбора на Пламен Константинов в пресявките. Нашите имат шест точки и заемат петото място в подреждането. Квоти за Париж 2024 печелят първите два в крайното класиране. Лидер е европейският първенец Полша с 3 победи от 3 мача, а втори е Белгия със седем точки от два триумфа и едно проваляне.

Двубоят против нидерландците стартира оспорвано, като противникът даже имаше преднина от 21:19. После обаче България направи серия от 5:1 точки и обърна противника. Във втория гейм националите отново имаха серия от пет следващи точки. Те дръпнаха с 16:11 и резервираха преимуществото си до края.

Третия гейм беше най-драматичен. Нидерландия поведе с 23:20, а след това имаше и пет геймбола. Българите обаче ги отразиха и затвориха мача с 30:28.

за триумфа с 13 точки,  с 12 точки се отличи Мартин Атанасов. Николай Колев добави 11, 6 от които от обсада, а с 10 способства Александър Николов. За нидерландците най-хубав беше капитанът Нимир Абдел-Азиз с 16.

Следващият дуел на нашите е след два дни против.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР